Topdrukte voor inbrekers

Arme inbrekers. De vakantieperiode is weer aangebroken. De tijd van het jaar waarin veel mensen hun huis tijdelijk verruilen voor een hotel of een plaats op de camping. Sommige bedrijven houden een collectieve sluiting en zijn daardoor een week of 3 gesloten. Topdrukte voor inbrekers dus.

Leuke foto’s van het zwembad in Spanje, de gezamenlijke barbecue op de camping of de cocktails in de hotellobby: met de komst van social media is het nóg makkelijker geworden om inbrekers te laten weten dat je niet thuis bent. Veel mensen realiseren zich niet dat ook het boevengilde zich op Facebook begeeft en daardoor een eenvoudig overzicht krijgt van welke mensen vanavond niet thuis zijn. En ook al heb je je huis of bedrijf goed afgesloten: betekent afgesloten ook ontoegankelijk?

Met deze handige last minute tips ben je beter voorbereid en gun je die hardwerkende inbrekers ook hun vakantie break:

  • Zorg ervoor dat iemand regelmatig de post uit de brievenbus haalt. De krant die al twee dagen op de deurmat ligt, is de eerste aanwijzing dat je niet thuis bent geweest.
  • Sluit deuren en ramen. Indien je de kozijnen met een sleutel kunt vergrendelen, doe dit dan en haal de sleutels eruit. Het is namelijk vrij eenvoudig om een ruitje in te slaan of een gat in je deur of kozijn te boren en de sleutel om te draaien. Zelfs de kleinste raampjes zoals die van het toilet vormen een mogelijke toegang tot je huis.
  • Ook als je maar even weggaat; trek de deur niet achter je dicht maar draai de deur altijd op slot.
  • Zorg voor een automatische verlichting in en rondom je huis. Stel verschillende lampen met verschillende schakelaars in op tijden waarop het donker wordt zodat er binnen toch een lampje brandt. Ook buitenlampen die reageren op beweging zorgen ervoor dat je de inbreker niet de privacy geeft die hij nodig heeft om je huis of bedrijf binnen te komen. Zorg voor een bewoonde indruk.
  • Maak het niet te makkelijk met ‘klimmateriaal’ – ladders, bankjes; alles waardoor je dak snel te bereiken is. Denk hierbij (vooral!) ook aan de containers.
  • Maak van je huis of bedrijf geen etalage. Leg dure spullen uit het zicht en bewaar ze in een kluis in plaats van het nachtkastje of dressoir. Of breng waardevolle bezittingen bijvoorbeeld naar familie of vrienden. Hang ook je autosleutels niet naast de voordeur. Zo maak je het ze wel heel makkelijk.
  • Zorg voor een goed alarmsysteem en alarmopvolging bij inbraak
  • Schakel een mobiele surveillance in en laat een paar keer per nacht een controleronde uitvoeren.
  • Last but not least: zet tijdens je vakantie geen foto’s of berichten op social media waaruit blijkt dat je niet thuis bent. Bewaar die maar voor als je weer veilig thuis bent.

De Globe Group wenst je een ontspannen en onbezorgde vakantie!

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20