globe_security-diensten-veiligheidsplan-header

Veiligheidsplan

  • Risico's in kaart brengen
  • Benodigd bij vergunningsaanvraag
  • Globe Security pakt het op

GLOBE SECURITY HELPT!

Door het opstellen van een veiligheidsplan in samenwerking met Globe Security maakt u voor de gemeente, als organisator van een evenement, inzichtelijk welke risico's uw evenement met zich meebrengt en welke maatregelen door u genomen worden. U bent immers verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers.

Voordat u überhaupt een evenement kunt organiseren, is vaak een vergunning nodig. De burgemeester verleent een evenementenvergunning en kan beperkingen aan die vergunning verbinden, bijvoorbeeld ten aanzien van de openbare orde, gezondheid, (brand-)veiligheid en het voorkomen van wanordelijkheden. Als verwacht wordt dat het evenement risicovol en zeer belastend is, kan ook een veiligheidsplan geëist worden. Vaak is er de voorkeur dat bij de vergunningaanvraag het eerste concept van het plan al wordt ingediend.

Hierin kan Globe Security een rol spelen. Door Globe Security vroegtijdig in te schakelen om hierover mee te denken, nog voordat u een vergunningaanvraag indient, is de kans op een vergunning groter. Wij weten precies, zelfs per gemeente, wat belangrijk wordt gevonden en waar ze bij een gemeente op letten. Speel op safe, speel het veilig en laat Globe Security vanaf start meehelpen waardoor u zeker een vergunning krijgt en daarnaast een veilig evenement neerzet. 

Veiligheidsplan evenement

U wilt een veiligheidsplan voor een evenement opstellen en zoekt een partij met de kennis en ervaring? Globe Security is goed gevonden! Een evenement wordt vrijwel altijd geassocieerd met vreugde, samenzijn, dingen ontdekken en een goed gevoel. Of het nou een Color Run is of een netwerkevenement waar 5000 mensen op af komen.

In mensenmassa’s kan echter ook paniek ontstaan met verdrukking als gevolg. Zoals in 2010, tijdens de Nationale Dodenherdenking. Ineens was daar de schreeuw en vervolgens acute chaos. Dit soort taferelen worden gecoverd in een veiligheidsplan voor een evenement. Misschien ziet u op tegen de papierwinkel en vraagt u zich af waarom alles zo uitgebreid omschreven moet zijn? Vraag dan aan Globe Security om dit op te pakken. U kunt er altijd op terugvallen tijdens uw evenement. Als het goed gedaan wordt, is er een basis waar u jaren mee vooruit kunt. Daar komt nog eens bij dat u als verantwoordelijke ook juridische problemen voorkomt als er onverhoopt toch wat misgaat.

Globe Security heeft alle ervaring op het gebied van het maken van risico-analyses en kijkt graag met u naar de invulling van een gedegen plan. Dankzij Globe Security krijgt u het vertrouwen een veilig evenement neer te zetten. Maak daarom voor uw eigen evenement ook een veiligheidsplan. De kans op incidenten wordt kleiner en wanneer er wel calamiteiten zijn weet u hoe adequaat te reageren. Dat is voor u en uw bezoekers absoluut wat waard. 

 

Veiligheidsplan digitaal

Maak van uw veiligheidsplan een digitaal veiligheidsplan door het online te zetten en te publiceren. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om te achterhalen welke veiligheidsmaatregelen u neemt. Zij zullen zonder zorgen naar uw evenement komen, omdat ze via een digitaal veiligheidsplan hebben kunnen inzien dat er aan alle scenario’s en oplossingen tot veiligheid is gedacht. Laat Globe Security meedenken aangaande de invulling van een digitaal veiligheidsplan. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om een compleet document online te zetten. 

Opstellen

Een veiligheidsplan opstellen is nooit verkeerd, hoe groot of klein uw evenement ook is. Het geeft u de rust en zekerheid op alles te zijn voorbereid. Hierdoor geniet u ook meer van de organisatie. Een veiligheidsplan opstellen vergt wat tijd en aandacht, zeker als u niet bekend bent met de eisen vanuit bijvoorbeeld gemeente. Gebruik die kostbare tijd en aandacht om te focussen op de organisatie en laat Globe Security dit oppakken.

Wij zijn goed op de hoogte van de continu veranderende regelgeving van verschillende gemeentes. Hierdoor zorgen we ervoor dat uw evenement aan het lokale evenementenbeleid kan voldoen. Dit doen we in samenwerking met TEC veiligheid. Wel raden we u aan om sowieso ons roze boekje te lezen. Hierin staat informatie over de veiligheid op en rond evenementen. Aan de ene kant staan tips, tricks en tools om direct aan de slag te gaan. Wanneer u het boekje omdraait, kruipt u in de huid van vergunningverleners en leert u waar zij op letten. Zo wordt, naast het feestje dat u zelf organiseert, de vergunningaanvraag ook bijna een feestje. Daar gaan we samen voor! Wilt u meer informatie of het roze boekje aanvragen dan kan dat via: 0314 - 35 12 20. 

 

Veiligheidsplan maken

Onze tip met betrekking tot een veiligheidsplan maken: laat Globe Security dit voor u doen! Een veiligheidsplan maken omhelst namelijk nog aardig wat specifieke inzichten, bijvoorbeeld; weten wie het publiek is, weten welke vluchtroutes er zijn, weten hoe de stroming van het publiek is, weten hoe het openbaar vervoer is geregeld, of er voldoende parkeerplaatsen zijn, waar mensen kunnen schuilen bij onweer etcetera. Vooral een veiligheidsplan kan nogal eens een reden waardoor de vergunning van een evenement niet verleend gaat worden. En daar zit je als organisator natuurlijk niet op de wachten.

Met 16 jaar ervaring op het gebied van veiligheid, kan Globe Security alle haken en ogen binnen uw plan rechttrekken. 

Veiligheidsplan festival

Door het opstellen van een veiligheidsplan voor uw festival laat u bezoekers bij calamiteiten niet in een festi-VAL lopen. Door onder andere het vastleggen van vluchtroutes, nooduitgangen, posities van dranghekken, aanrijroute van hulpdiensten maar ook het transport buiten het evenemententerrein voorkomt u dat bezoekers in de val lopen en er daardoor chaos en paniek ontstaat. Het opstellen en beoordelen van een gedegen plan voor een festival is meer dan alleen een papieren vertaling van de veiligheid.

Het is een waardevol instrument voor de organisator zelf om gestructureerd na te denken over de veiligheid van het festival en om de betrokken partijen hierover te informeren. Hierbij kan gedacht worden aan de vergunningverlener om de rol als toezichthouder uit te voeren en de hulpdiensten om te adviseren en hun inzet vast te stellen. Globe Security werkt geregeld samen met veiligheidscoördinatoren van TEC-Veiligheid. Niet zelden wordt onze beveiliging vanuit onze Mobiele Communicatie Unit aangestuurd door een veiligheidscoördinator van TEC. Door intensieve samenwerking zijn we op elkaar ingespeeld en spreken dezelfde taal. 

Informatie evenementenbeveiliging

Wilt u alles nog eens rustig nalezen of delen met uw mede-organisatoren? U kunt onze brochure downloaden. 

Download hier de brochure evenementenbeveiliging

 

Tips voor beveiliging evenementen

Onze jarenlange ervaring delen we graag. Daarom hebben we een gratis boekje gemaakt met handige tips en tricks van beveiligingsprofessionals. Gebruik dit boekje bijvoorbeeld als checklist voor uw evenementenbeveiliging. U kunt het boekje eenvoudig aanvragen.

Vraag hier het boekje aan