header-gs

Welkom bij
Globe Security.

header-kluis-2

Uw vertrouwde 

beveiligingspartner.

 

header-home

Ons oog
uw veiligheid.

globe-security-home-04

Evenementenbeveiliging

Voor een veilig evenement.

globe-security-home-07

Mobiele surveillance

altijd in de buurt

zorg

Zorgbeveiliging

Ook onze zorg.

mobiele-surveillance

Collectieve Beveiliging

Door de hele Achterhoek.

Crowd management en Crowd control 

  • Veiligheidsplan
  • Orde en veiligheid rondom mensenmassa's
  • Risico's vooraf in kaart

Wanneer u een evenement gaat organiseren, is voor de verstrekking van een vergunning van de gemeente, veelal een veiligheidsplan nodig. Een veiligheidsplan omvat een aantal hoofdstukken waaronder een mobiliteits- of verkeersplan, gezondheidsplan, brandveiligheidsplan,beveiligingsplan, weerplan, communicatieplan en tot slot een ontruimingsplan inclusief een plan met betrekking tot crowd management en crowd control. Want vooral bij grote evenementen zijn orde en veiligheid rondom mensenmassa’s enorm belangrijk. Het is daarom essentieel om helder te hebben hoe mensen een terrein of pand gestructureerd kunnen verlaten in het geval van nood. 

Managen van mensenmassa’s  

In het crowdmanagementplan staat hoe u omgaat met de publieksstromen. Crowd management gebeurt vooraf en omhelst bijvoorbeeld de planning van de bewegwijzering en de volgorde en locatie van optredens op verschillende podia. U wordt verplicht goed na te denken over veiligheid en zal antwoord moeten krijgen op vragen als: Hoe voorkomt u dat er niet teveel publiek op één plek komt? Wat heeft u bedacht als het ergens te druk wordt? Stel er breekt brand uit, waar gaan mensen dan naar toe? Weet u hoe mensen denken die in paniek zijn? Vaak gaan ze dezelfde weg terug als hoe ze naar binnen zijn gekomen, maar is dat wel de kortste route? Wanneer komen mensen naar binnen en rond welke tijd verlaten ze het terrein? Als we geforceerd moeten stoppen, zetten we dan de muziek uit of gooien we de barren dicht? Al deze antwoorden moeten terecht komen in een crowdmanagementplan. Globe kan u hierbij helpen. 

Bezoekersstromen in goede banen leiden 

Samen met u maken we vooraf inzichtelijk hoe bezoekersstromen zich op uw locatie bewegen. Waar zitten de knelpunten en mogelijke risico's? Die inschattingen vooraf op papier zetten wordt crowd management genoemd. Laat ons vooraf al met u meedenken op het gebied van crowd management om zo te voorkomen dat er tijdens een evenement op bepaalde plekken een te hoge publieksdichtheid, oftewel concentratie van bezoekers, ontstaat. We zijn ervaringsdeskundige op het gebied van het begeleiden van grote bezoekers- en publieksstromen. Ook stellen we een draaiboek op, met daarin een aantal stappen hoe er gehandeld en ontruimd moet worden tijdens een calamiteit. Door u vooraf te verdiepen in crowd management en een ontruimingsplan op te stellen met hulp van Globe Security bent u verzekerd van een document waarmee veiligheid wordt geboden op het moment dat de crisis uitbreekt. 

 

 

Crowd control = onder controle  

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het voor de bezoeker is om zich ten alle tijde rustig en comfortabel te voelen. Dat doen we door middel van crowd control: toezicht houden op locatie door middel van ervaren beveiligers en via onze Mobiele Communicatie en Camera Unit (MCCU) ongeregeldheden bespeuren. Doordat we in het bezit zijn van een camerawagen kunnen we tijdens evenementen een totaaloverzichten bieden en bijvoorbeeld mensenmassa's aansturen en eventuele ongeregeldheden bespeuren. Er is bovendien voldoende plek voor overleg tussen bijvoorbeeld organisatie, beveiliging en politie. Mede door de nieuwste technieken die gebruikt worden, komt de inzet van deze nieuwe MCCU de veiligheid van elk evenement ten goede. Hierdoor blijft Globe Security koploper op het gebied van evenementenbeveiliging. 

 

 

Met onze Mobiele Communicatie en Camara Unit helpen we met het beheersen van bezoekersstromen. 

Experts in veiligheid

Afhankelijk van de organisatie of het evenement is de inhoud van ieder ontruimingsplan verschillend. Samen met Tec (experts in veiligheid) kijken we naar het veiligheidsplan. Omdat TEC onderdeel is van Globe kunnen we krachten bundelen en gezamenlijk advies uitbrengen. Zo covert u de veiligheid van A-Z. Onze kracht ligt in het feit dat wij kiezen voor een persoonlijke benadering waardoor wij de inhoud van het plan naadloos kunnen aansluiten op uw situatie en u crowd management en crowd control daarmee volledig onder controle heeft. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20