slide-1

ONS OOG.
UW VEILIGHEID.

beveiliging-met-camera-header-2

Crowd Control

Signaleren

registreren

globe-security-home-04

Mensenmassa.

orde en overzicht

globe-security-home-06

Globe Group

 

 

globe-security-home-07

Mobiele surveillance

altijd in de buurt

Globe Security is AVG proof!


Er zijn waarschijnlijk meer afkortingen dan alarmsystemen: s.v.p., d.w.z., m.a.w., blz., etc. Ze worden ons van jongs af aan geleerd. De afkorting AVG is daarentegen nog niet zo oud en ingeburgerd. Inmiddels weten we bij Globe Security precies waar het voor staat en we kunnen alvast verklappen, het betekent absoluut niet ’Altijd Veilig Garantie’, ‘Attentie Veiligheid Geboden’ of 'Allright Very Good'.

Waar staat het dan wel voor? Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele EU (ook zo’n mooie: Europese Unie). De Wbp (het houdt niet op met de afkortingen: Wet bescherming persoonsgegevens) geldt dan niet meer. Kortom: organisaties, zoals Globe Security, die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

AVG Proof

Vanaf vandaag is het officieel: ook bij Globe Security zijn we AVG Proof! In samenspraak met de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (BVe NL) zijn de algemene voorwaarden (met de wederzijdse rechten en verplichtingen inclusief het onderdeel privacy) aangepast. Inmiddels is er een bevestiging binnen gekomen van de Kamer van Koophandel en vanaf heden zijn de nieuwe algemene voorwaarden dus van toepassing.
AVG proof ben je niet zomaar, we hebben een aantal stappen moeten doorlopen om daar te komen.

Voorlichting

Bewustwording was de eerste stap: we hebben ons erin verdiept, laten voorlichten en medewerkers ingelicht over de nieuwe privacyregels en verwerkersovereenkomsten afgesloten met partners. Vervolgens hebben we in een privacyverklaring uitgelegd wat wij doen met persoonlijke gegevens. Een andere stap is om ervoor te zorgen dat onze klanten de privacyverklaring makkelijk kunnen vinden, namelijk hier. Verder moeten we van de AVG verantwoording kunnen afleggen over hoe we gegevens gebruiken. We hebben dit in kaart gebracht; onder andere welke persoonsgegevens we gebruiken, met welk doel, waar we ze opslaan en met wie we die gegevens delen. Met het aanpassen van de algemene voorwaarden en het doorlopen en afvinken van onder andere deze en nog veel meer stappen hebben we deze privacywet in de pocket.

Grondrecht

Privacy is een vorm van veiligheid en een grondrecht van ons allemaal. Bij Globe Security draait het om veiligheid en daarom hebben we dit onderwerp stevig aangepakt. Niet alleen omdat de wet het vraagt maar ook om onze klanten een veilig gevoel te bieden op het gebied van privacy!

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20