NICO GREEP ZIJN KANS… TIJDENS MOBIELE SURVEILLANCE! 

Vaak denken we bij mobiele surveillance meteen aan controlerondes met auto’s. Absoluut terecht, maar in dit nieuwsbericht duiken we wat dieper in dit specifieke onderdeel van beveiligen. Want mobiele surveillance draait om veel meer zaken dan enkel controlerondes. Zo hebben we bij Globe Security elke maand een teamoverleg met alle surveillanten. Tijdens dat overleg blikken we vooruit: wat staat er op de planning, onder andere met betrekking tot infrastructuur. Stel er is de komende tijd sprake van wegwerkzaamheden en/of er zijn wegen gesloten, wat betekent dat voor de aanrijtijden en hoe gaan we daarmee om?

We blikken ook terug. Wat is er allemaal gebeurd het afgelopen kwartaal? Zijn er heterdaadjes geweest en wat is de situatie rondom die aanhoudingen? Ook bespreken we (potentiële) nieuwe klanten en de status daarvan. 
 

Sinds 1 januari uitbreiding gebied collectieve surveillance 

Collectieve surveillance is tegenwoordig ook een onderwerp op de agenda bij dit teamoverleg. Globe Security is namelijk gestart met de uitbreiding collectieve surveillance op 13 Achterhoekse bedrijventerreinen. We zijn actief in verschillende gebieden zoals Wehl, Doetinchem, Zelhem, Gaanderen, Terborg, Ulft, Gendringen en Varsseveld.

Alle auto’s zijn uitgerust met een mobilofoon om bijzonderheden direct te kunnen doorgeven aan de collega’s die op andere bedrijventerreinen rijden. Op deze manier zijn wij vooraf op de hoogte van een mogelijk dreigende situatie. Immers, als de boef gezien is zal deze verkassen naar een ander terrein omdat hij/zij weet dat het kenteken al genoteerd is.

De voorbereiding van een inbraak kan overigens wel uren of dagen duren. Onze collectieve surveillant herkent en doorkruist deze voorbereiding waardoor de boef eieren voor zijn geld kiest en niet zal gaan inbreken. Een goede samenwerking met de politie is dan ook zeer belangrijk. Door goed te communiceren en rapporteren worden inbraken niet alleen voorkomen maar worden er ook aanhoudingen verricht of verbanden naar andere criminele activiteiten gelegd. Schade en inbraak kunnen wij nooit helemaal voorkomen, schadebeperking en vervolgschade wel! De eerste successen zijn inmiddels behaald. Wat blijkt? Preventief toezicht is niet meer weg te denken aan het straatbeeld, zonder de aanwezigheid van een collectief surveillant schieten de criminaliteitscijfers direct omhoog.
 

Een bon in ruil voor de boef

Over boeven gesproken…. Onze Nico heeft er afgelopen maand één, tijdens zijn mobiele surveillance, op heterdaad betrapt! Een mooie prestatie, met de wetenschap dat een daadwerkelijke inbraak binnen 7 minuten geklaard is (erin, eruit en weg). Daarnaast heeft Nico ook enkele nieuwe klanten binnengehaald. Het klinkt misschien iets minder spectaculair maar het is minstens zo belangrijk voor de groei van het bedrijf.

Door deze acties is Nico uitgeroepen tot surveillant van het kwartaal! Afgelopen week ontving hij van Gerard (manager mobiele surveillance) een etensbon als beloning. Zo’n heterdaad gaat overigens niet altijd in de koude kleren zitten maar gepaard met een berg adrenaline, enorme focus en alertheid, opperste concentratie en aandacht. Alles staat op scherp en dat heeft impact op collega’s die betrokken zijn bij de heterdaad. Vaak komt dit onderwerp dan ook op tafel tijdens het mobiele surveillance overleg. Door het er samen over te hebben en bespreekbaar te maken gaan die scherpe randjes ervan af en stappen we vol energie weer in de auto’s. 

Nico is Surveillant van het Kwartaal!

 
Keurig omgaan met ons keurmerk

Je ziet ons dus op straat maar achter de schermen zijn we minstens zo actief en alert. Het is belangrijk het team op gezette tijden bij elkaar te brengen om gezamenlijk alle neuzen dezelfde kant op te houden. Absoluut ook een voorwaarde om het aan ons toegekende keurmerk te hanteren en na te streven. Want een keurmerk geeft een indicatie over de kwaliteit, kennis en kunde van een beveiligingsbedrijf.

Iedereen kan een beveiligingsbedrijf beginnen, maar niet ieder beveiligingsbedrijf is een officieel erkend beveiligingsbedrijf zoals Globe Security. De manier waarop wij omgaan met mobiele surveillance bevestigt dat we dit keurmerk niet voor niets hebben gekregen. Mooi werk dus vanuit ons mobiele surveillance team! En Nico, laat het eten je smaken. Je hebt absoluut langer dan 7 minuten de tijd! 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20