globe_security-diensten-evenementenbeveiliging-header

Calamiteitenplan

  • Risisco's en ongelukken beperken
  • Maatregelen bij panieksituaties
  • Plan op maat

Als ondernemer wilt u liever niet denken aan eventuele calamiteiten… toch is het van belang om u te verdiepen in een calamiteitenplan. U doet er als ondernemer waarschijnlijk alles aan om de risico's op ongelukken zo laag mogelijk te houden.

Onverhoopt kunnen er toch panieksituaties ontstaan. Op zulke momenten is het belangrijk om te weten welke maatregelen getroffen moeten worden om uw medewerkers en uzelf in veiligheid te brengen. Een calamiteitenplan, of bedrijfsnoodplan, draagt daaraan bij. Het is voor elk bedrijf verplicht om een calamiteitenplan te hebben, echter er zijn nog altijd veel bedrijven bij wie dit niet de aandacht krijgt die het verdiend. Ook wanneer u iets organiseert vraagt de gemeente vaak om een veiligheidsplan of calamiteitenplan. U kunt Globe Security inschakelen om daarin te ondersteunen. We zijn een familiebedrijf met korte communicatielijnen en één aanspreekpunt. Het onderhouden van persoonlijke contacten en betrokken blijven bij de regio, zijn vanaf het begin belangrijke pijlers voor ons geweest. Samen met u maken we een calamiteitenplan welke, op het moment van een noodsituatie, het vertrouwen geeft dat alles weer op z’n pootjes terecht komt. Voor meer informatie over de inhoud van een calamiteitenplan, neem contact met ons op. 

Voorbeeld calamiteitenplan

Wanneer u zoekt via internet, is er altijd wel een voorbeeld van een calamiteitenplan te vinden. Echter, belangrijk is ook dat deze wordt toegespitst op specifiek uw organisatie of evenement. Vaak staat er ook in grote letters bij: ‘Pas dit toe op de eigen situatie!’ Ok, maar hoe dan, vraagt u zich misschien wel af. Een aantal zaken moeten er altijd instaan, bijvoorbeeld; de namen plus telefoonnummers van BHV-ers, alle alarmnummers, waar de blus en EHBO-middelen aanwezig zijn, wie actie neemt tot ontruimen, wie de calamiteit meldt bij de hulpinstanties, waar noodkaarten en plattegronden zich bevinden etcetera. Met betrekking tot het onderwerp ‘voorbeeld calamiteitenplan’ raden wij u aan geen uren te besteden op internet om zelf het wiel uit te vinden, maar Globe Security in te schakelen zodat u meteen de juiste informatie krijgt. Samen met onze partner Tec veiligheid hebben wij krachten gebundeld en alle zaken kant en klaar liggen. U hoeft ons alleen maar van specifieke informatie te voorzien waardoor we een op maat gemaakt advies kunnen geven aangaande een calamiteitenplan. Scheelt u een hoop uitzoekwerk en tijd en daarbij bent u verzekerd van een waterdicht op maat gemaakt plan en geen standaard voorbeeld.

Calamiteitenplan Globe Security

Calamiteitenplan opstellen & maken  

Het opstellen en maken van een calamiteitenplan levert veel organisaties al een berg paniek op voordat er daadwerkelijk paniek is. Want het ontbreekt vaak aan tijd of geld en de basiskennis om eraan te beginnen. Geen paniek! Laat een calamiteitenplan opstellen door Globe Security! 

Laat u niet verleiden om een handleiding te openen en zelf te knutselen aan een calamiteitenplan. Daarvoor staat er, in geval van een daadwerkelijke calamiteit, teveel op het spel. Elke situatie is namelijk anders. Bij een zwembad of zwemevenement moet gedacht worden aan calamiteiten zoals verdrinking. Wordt er met dieren gewerkt dan zullen er gegevens in moeten komen van de dierenambulance. Zo zijn er wel duizend verschillende situaties te schetsen. Globe Securiy is expert in het opstellen van een calamiteitenplan. We vinden persoonlijk contact erg belangrijk, dus gaan graag met u om tafel om een calamiteitenplan te maken. Naar aanleiding van persoonlijk contact wordt het ook een persoonlijk document. Iets waar u wellicht nog jaren mee vooruit kunt.  

Calamiteitenplan voor bedrijf of evenement 

Een calamiteitenplan is ook voor uw bedrijf of evenement noodzakelijk, laat het daarom niet pas maken als de nood het hoogst is en vraag Globe Security nu al om advies. Wij denken graag in een vroegtijdig stadium met u mee over de invulling van het calamiteitenplan voor uw bedrijf of evenement. Een bedrijf is in Nederland wettelijk verplicht een calamiteitenplan te hebben volgens Artikel 15 van de Arbeidsomstandighedenwet. Verder vragen gemeenten vaak om een calamiteitenplan wanneer er een evenement plaatsvindt. Onze kracht ligt in het feit dat wij de omgeving kennen, weten waar we over praten en gaan voor een persoonlijke benadering. Dat komt goed van pas wanneer we een persoonlijk calamiteitenplan opstellen. Bij Globe Security bent u geen nummer: wij denken met u mee. Wat is voor ú de beste oplossing op het gebied van veiligheid en wat past het beste bij uw organisatie? Korte communicatielijnen en oplossingsgericht denken, zeker ook op het gebied van een calamiteitenplan. Kom persoonlijk met ons in contact via: 

Wat is een calamiteitenplan

Bij Globe Security krijgen we vaak de vraag: ‘Wat is een calamiteitenplan?’ Er zijn veel verschillende omschrijvingen te vinden. Dat komt omdat voor geen enkel bedrijf, organisatie of event een calamiteitenplan hetzelfde is. Elke situatie vergt een eigen aanpak: situaties die Globe Security vanuit alle kennis en ervaring haarscherp in beeld kan brengen - dat vindt u niet op internet. Wel kunnen we u vertellen dat in een calamiteitenplan wordt gelegd hoe u zich kunt voorbereiden op calamiteiten en hoe er met calamiteiten wordt omgegaan. Het maakt de organisatiestructuren, procedures en afspraken voor calamiteitensituaties inzichtelijk, beschrijft wie welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden heeft bij calamiteiten en hoe afstemming met regelgeving en andere organisaties plaatsvindt. Wat een calamiteitenplan is voor specifiek uw situatie, kunnen wij van Globe Security u precies vertellen. 

Checklist calamiteitenplan

Voor het opstellen van een calamiteitenplan gebruik Globe Security een checklist. Dit zullen we tijdens een persoonlijke afspraak met u doorlopen om zo tot een compleet calamiteitenplan te komen. Wat staat er zoal op onze ‘checklist calamiteitenplan’? We brengen allereerst risico’s in kaart en de plekken waar deze risico’s het grootst zijn. Vervolgens is het belangrijk om te weten welke werknemers een BHV diploma hebben. Ook kijken we naar een goede signalering op locatie: weten waar welke vluchtwegen lopen en brandblussers, brandmelders, nooduitgangen en verzamelplaatsen zich bevinden. Zo’n checklist is standaard maar uiteindelijk ook heel persoonlijk en situatiegebonden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij meteen inspelen op de specifieke kenmerken van uw organisatie of event. Een checklist van internet plukken kan, maar daarmee covert u niet de veiligheid van uw specifieke situatie. Laat ons meekijken en wees 100% zeker van adequaat optreden tijdens calamiteiten.

Informatie evenementenbeveiliging

Meer weten over het organiseren van een evenement? Download onze brochure!

Download hier de brochure evenementenbeveiliging

 

Tips voor beveiliging evenementen

Onze jarenlange ervaring delen we graag. Daarom hebben we een gratis boekje gemaakt met handige tips en tricks van beveiligingsprofessionals. Gebruik dit boekje bijvoorbeeld als checklist voor uw evenementenbeveiliging. U kunt het boekje eenvoudig aanvragen.

Vraag hier het boekje aan