header-gs

Welkom bij
Globe Security.

header-kluis-2

Uw vertrouwde 

beveiligingspartner.

 

header-home

Ons oog
uw veiligheid.

globe-security-home-04

Evenementenbeveiliging

Voor een veilig evenement.

globe-security-home-07

Mobiele surveillance

altijd in de buurt

zorg

Zorgbeveiliging

Ook onze zorg.

mobiele-surveillance

Collectieve Beveiliging

Door de hele Achterhoek.

Minder criminaliteit dankzij Globe Group, De Week van de Veiligheid en... spelcomputers

Goed nieuws: het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft onlangs gemeld dat de afgelopen jaren een daling van criminaliteit heeft plaatsgevonden. Een duidelijke verklaring voor de daling heeft het onderzoeksbureau niet. Het zou deels te maken kunnen hebben met een dalende aangiftebereidheid of de opkomst van de (spel)computer.

Jongeren zouden liever gamen dan buiten rondhangen, waardoor ze minder in contact komen met 'foute' vrienden en minder gelegenheid hebben om misdrijven te plegen. Wij weten natuurlijk wel waarom de criminaliteit daalt! Dat is uiteraard omdat Globe Group zo actief aan het werk is ;-)! En vooruit, de daling is wellicht ook te danken aan het feit dat we in Nederland de Week van de Veiligheid hebben.

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 8 t/m 14 oktober en is een initiatief van publieke en private partijen om het thema veiligheid onder de aandacht te brengen bij ondernemers en particulieren. Steeds meer gemeenten organiseren in de Week van de Veiligheid activiteiten om ondernemers te steunen in hun strijd tegen criminaliteit. Ook vinden er verschillende acties plaats tegen woninginbraak, fietsendiefstal, straatroof en overvallen.

Maar met een paar simpele tips kom je ook al een heel eind om criminaliteit te voorkomen.‘GOAL’ is bijvoorbeeld makkelijk te onthouden; Groeten, Oogcontact, Aanspreken, Luisteren. Als je iemand gastvrij ontvangt, is de dief niet meer anoniem. Sluit je de zaak alleen af? Een veelgehoorde tip tijdens de Week van de Veiligheid is om dit nooit te doen. Een overvaller denkt twee keer na, als je samen bent.

Week van de Veiligheid ook bij Globe Group

Bij Globe Group supporten we het initiatief. Wij zijn natuurlijk het hele jaar door bezig met veiligheid, maar dat neemt niet weg dat het goed is om iedereen bewust te maken van hoe een veilige leef- en werkomgeving te creëren. Tijdens onze bedrijfsborrel op 7 oktober zullen wij het onderwerp ook aanstippen. Op de site www.deweekvandeveiligheid.nl vindt u alle informatie en leest u wat u zelf kunt doen.

Laat ons zorgen voor veiligheid

Maar wellicht nog effectiever én uiteindelijk ook veiliger: contact met ons opnemen zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar de persoonlijke behoeften en wensen op het gebied van veiligheid. Wij nemen het graag met u door en kijken in hoeverre we iets voor u kunnen betekenen. Zodat u de veiligheid niet slechts een week per jaar onder de loep neemt, maar net als Globe Security het hele jaar door.

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20