Inbrekers gepakt na achtervolging

Door een goede samenwerking tussen de mobiele surveillance van Globe Security uit Zelhem en hun opdrachtgever Staja heeft de politie vannacht na een achtervolging twee inbrekers kunnen inrekenen en hiermee een einde kunnen maken aan een serie inbraken op het Staja-complex.

Op de avond van donderdag 30 april werden de inbrekers op heterdaad betrapt; de voorbereidingen op de inbraak waren in volle gang en de goederen stonden klaar om ingeladen te worden. De mobiele surveillance van Globe Security noteerde het kenteken van de mogelijke vluchtauto en sloeg alarm.
Met diverse mobiele surveillanten en maar liefst zes wagens van de politie werd het terrein ingesloten waarop de inbrekers vluchtten. Na een achtervolging door de politie waarbij meerdere auto’s betrokken waren konden de twee inbrekers in een tuin in Keijenborg worden ingerekend en meegenomen naar het bureau.

Staja, een groot constructiebedrijf uit Hengelo (gld), werd de afgelopen maanden regelmatig belast met diverse inbraken of pogingen daartoe. De nodige voorzorgsmaatregelen werden getroffen en de mobiele surveillance aangescherpt. Door nauw samen te werken met politiekorpsen uit de omgeving, het delen van informatie en verscherpte controles rondom het Staja-terrein is Globe Security erin geslaagd om deze klant weer een goede nachtrust te geven.

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20