slide-1

ONS OOG.
UW VEILIGHEID.

beveiliging-met-camera-header-2

Crowd Control

Signaleren

registreren

globe-security-home-04

Mensenmassa.

orde en overzicht

globe-security-home-06

Globe Group

 

 

globe-security-home-07

Mobiele surveillance

altijd in de buurt

De vruchten plukken van onze beloningsboom 

De herfst breekt aan. Dit is hét moment om appels en peren te plukken: de hekkensluiters van het plukseizoen. Bij Globe gaan we in deze periode ook vruchten plukken, namelijk die van onze beloningsboom! Daar zijn we trots op, want zo’n beloningsboom staat niet in elk bedrijf.

De boom heeft een aantal positieve kenmerken. Enerzijds krijgt ons personeel de kans om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Anderzijds is het voor ons een mooie manier om ons kwalitatief te onderscheiden van andere organisaties en daarmee het juiste personeel te trekken. Tot slot is het interessant voor onze klanten: zij kunnen rekenen op geschoold personeel aangezien onze medewerkers - dankzij de beloningsboom - het hele jaar door worden bijgeschoold. 
 
Net zoals een boom tig verschillende takken heeft, werken er binnen ons bedrijf tig verschillende mensen. Dankzij de boom kunnen we een persoonlijke aanpak hanteren: iedereen kiest zijn of haar eigen beloning (in de vorm van bijvoorbeeld scholing). Dat is het mooie aan deze boom. 

CAO Beveiliging 

Hoe wij die boom vanuit de organisatie voeden en laten groeien? Bij Globe Group hanteren we voor onze beveiligers en verkeersregelaars het cao beveiliging. Echter, wij betalen 5% boven het cao. Daarnaast hanteren wij dus aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden in de vorm van de beloningsboom. Elk gewerkt uur wordt omgezet in punten die ingewisseld worden voor scholing naar keuze, waardebonnen, maglites, kleding en jaarlijks wisselende acties. Het is dus een puntensysteem naast en bovenop het salaris

De vruchten plukken van onze beloningsboom

Onze medewerkers plukken de vruchten van de beloningsboom.  

VCA Cursus 

Voor de beroepsverkeersregelaars geldt de VCA cursus (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers), maar ook de onder andere jaarlijkse bijscholing beroepsverkeersregelaars, communicatie, agressiebeheersing en daardoor persoonlijke groei.
 
De jaarlijkse bijscholing van evenementenbeveiligers bestaat onder andere uit weerbaarheidstraining, opleiding in communicatie, leidinggeven en daarmee gepaard dus persoonlijke ontwikkeling.
 
Op 16 november aanstaande is er bijvoorbeeld een weerbaarheid- en agressietraining: een mooie optie om de verdiende punten in te wisselen en een kans voor ons personeel om te groeien op dit gebied.

Punten verdienen

Ons vruchtjaar loopt van 1 oktober tot 1 oktober en daarom gaan we binnenkort, op 7 oktober tijdens de borrel, aan het huidige personeel vertellen hoeveel punten ze het afgelopen jaar verdiend hebben. Tegen de mensen die nu al weten dat ze weinig uren hebben gewerkt en dus geen vruchten gaan plukken van de boom kunnen we nu alvast zeggen: even door die zure appel heen bijten, vanaf 1 oktober nieuwe ronde en nieuwe kansen. 

Doe je mee? 

Mis jij deze vorm van persoonlijke ontwikkeling in je huidige baan of heb je juist interessen om je te laten omscholen? Laat het ons weten! Wij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden binnen onze organisatie. Het is ook een optie om te starten bij onze Globe Academy: vanuit Globe Academy bieden we, in eigen beheer, een opleiding 'beveiliging' mét baangarantie aan.  

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20